AHA: Kuris yra geriausias iš 202

Šiuolaikinėje kosmetikoje naudojamos daugelio rūšių rūgštys: alfa hidroksi rūgštys – arba AHA -, beta hidroksi rūgštys – arba BHA – ir polihidroksi rūgštys, arba PHA. Jums tereikia pažvelgti į bet kurio iš jūsų įprastų produktų sudedamąsias dalis, lažinamės, kad jūs jau naudojate kai kuriuos iš šių išteklių nežinodami!

AHA buvo naudojami dermatologijoje keletą metų su skirtingomis terapinėmis indikacijomis, nors dažniausiai tai yra kuo mažesnė odos fotonuotrauka (1). Šiame straipsnyje bandysime išsklaidyti dažniausiai pasitaikančias abejones dėl šios rūšies rūgščių: kas jos tiksliai yra, kokias programas turi ir kaip teisingai naudojamos, nepraleisk to!

Svarbiausias

  • Esant mažoms koncentracijoms, AHA pirmiausia turi drėkinamąjį poveikį, o esant didesnei koncentracijai, jie gali sukelti lupimasis raguotame odos sluoksnyje.
  • Žmonės, turintys jautrią odą, turėtų būti ypač atsargūs naudodami alfa hidroksi rūgštis: pradėkite nuo minimalios koncentracijos arba su didesnės molekulės rūgštimis.
  • Perkant produktą su AHA, rekomenduojame, be kitų veiksnių, atsižvelgti į molekulės sudėtį, pH ir dydį. Apie šiuos ir kitus pirkimo kriterijus kalbėsime paskutiniame vadovo skyriuje.

Geriausi AHA: mūsų mėgstamiausi

Šiuo metu rinkoje galima rasti labai skirtingų produktų, kurių vienintelis bendras dalykas yra alfa hidroksi rūgštys jų formulėse. Šiame skyriuje pasirinkome penkias įvairias parinktis:

AHA gelio formatu

Garsus odos priežiūros produktų prekės ženklas „Isdin“ pristato glikolio rūgšties gelį – vėliau pakalbėsime apie AHA rūšis – kuris prisideda prie epidermio atsinaujinimo.

Mes jį pasirinkome, nes jis žada rezultatus tik per 45 dienas. Be to, jis stimuliuoja kolageno, elastino ir hialurono rūgšties susidarymą, tuo pačiu užtikrindamas odos drėkinimą.

Valomosios putos su AHA

Šis „NeoStrata“ putų valiklis prižiūri odą be dirginimo. Jis naudoja botaninį alavijo, ramunėlių, agurkų ir rozmarinų ekstraktų kompleksą, kad nuramintų ir atgaivintų odą, o jame esančios rūgštys švelniai ją nušveičia.

Šis valiklis be muilo pašalina jūsų veidą ir makiažą bei padeda normalizuoti pH. Jis skirtas visiems odos tipams.

Tonikas su 7% alfa hidroksi rūgštimis

„Ordinary“ yra vienas iš tų prekės ženklų, kuriems pastaruoju metu pavyko sukurti produktus, kurie veikia labai prieinamomis kainomis. Jūsų tonikas yra su glikolio rūgštimi, kurios koncentracija yra 7%.

Kodėl mes įtraukėme jį į savo sąrašą? Nes jo formulė suteikia mums švelnų šveitimą kasdieniniam naudojimui, kuris suteikia veidui matomo skaistumo ir aiškumo.

AHA jautriai odai

Pieno rūgštis ypač tinka jautriai odai, kuri nori suteikti skaistumo, nors ji taip pat padeda odai drėkinti. Tai yra viena iš rūgščių, turinčių mažiausiai kontraindikacijų (du).

Šis „The Ordinary“ sprendimas mums siūlo labai subtilų šveitimą. Kaip tai taikoma? Naktį, ant švarios odos. Jį galima praskiesti kitais būdais, kad sumažėtų jo stiprumas, kol išsivystys tolerancija.

Kaukė su AHA

Kaukė miegoti arba miego kaukė „Glow Recipe“ yra sudarytas iš arbūzo, hialurono rūgšties ir AHA, kad oda drėkintų odą ir atsibudusi jaustųsi švelniai ir tobulai.

Viena iš priežasčių, dėl kurių mes įtraukėme jį į savo pasirinkimą, yra ta, kad ji yra atspari pagalvėms, tai yra, ji netepa, kai ją naudojate! Tai veganiškas produktas, be parabenų, alkoholių ar sintetinių dažiklių.

Prekių vadovas: ką turėtumėte žinoti apie AHA

Alfa hidroksi rūgštys gali turėti kontraindikacijų, jei jos vartojamos „lengvai“ arba jei jos derinamos su produktais, su kuriais jos nesuderinamos. Kad nepadarytumėte klaidų, čia mes jums pasakysime viską, ką reikia žinoti apie AHA.

AHA laikomi cheminiu šveitikliu, kuris taip pat padidina giliausio odos sluoksnio storį, stimuliuodamas kolageno susidarymą. (Šaltinis: „Citalliance“: 146273228 / 123rf.com)

Kas yra AHA?

Kai esame jauni, mūsų odos ląstelės nuolat atsinaujina, todėl veido spalva atrodo švytinti ir graži. Su amžiumi šis ciklas sulėtėja, todėl išorinėje epidermio dalyje kaupiasi negyvos ląstelės. Ką mes gauname? Nuobodi, nuobodu oda. Bet čia yra AHA, kurie mums padės!

Alfa hidroksi rūgštys yra labiausiai tipiškos vandenyje tirpių hidroksi rūgščių grupėje (3). Jie laikomi cheminiu šveitikliu, kuris taip pat padidina giliausio odos sluoksnio storį, stimuliuodamas kolageno susidarymą. Rezultatas – šviesesnė, elastingesnė, mažiau smulkių linijų ir vienalytis tonas.

Kokią naudą jie mums teikia?

AHA yra gaminami iš tam tikrų vaisių, augalų ir kitų maisto produktų, pavyzdžiui, pieno, patikėkite tuo ar ne! Teisingai naudojant, jie turi neįkainojamų odos savybių.

  • Jie dirba kaip šveitikliai, pašalindami negyvas ląsteles, kurios kaupiasi raginiame odos sluoksnyje.
  • Jie palaiko kolageno susidarymą, kuris suteikia mums veido elastingumo ir skaistumo.
  • Jie sumažina dėmes ir raukšles, taip pat saulės žalą.
  • Jie sumažina spuogų pustulių dydį ir neleidžia susidaryti naujiems komedonams (4).
  • Kaip jie sustiprina kitos kosmetikos veikliųjų medžiagų poveikį? Pašalinus būtent tą negyvos odos sluoksnį, kuris užkemša poras.
  • Jie taip pat turi drėkinamąjį poveikį, nes apsaugo nuo vandens praradimo iš epidermio.

“AHA nestebina fotosensibilizacijos, tačiau patartina naudoti apsaugą nuo saulės, kol jos naudojamos, nes dėl jų sukeliamo šveitimo oda gali būti įjautrinta.”

Kokios AHA rūšys yra?

Kosmetikos gaminiuose gali būti įvairių tipų alfa hidroksi rūgščių, atsižvelgiant į jų anglies grandinės ilgį, ir kiekviena iš jų turi tam tikrą poveikį. Kas bus tinkamiausia jūsų veidui?
AHA Kaip jis gaunamas? Kokias savybes jis turi?
Rūgštis glikolio Iš cukranendrių ar runkelių, nors dažnai naudojamas stabilesnis sintetinis variantas. Jo molekulė yra labai maža, todėl ji prasiskverbia vis greičiau ir greičiau.

Tai skatina kolageno gamybą, kuris stangrina odą ir mažina raukšles.

Tai labiau dirgina, jautri oda gali jos netoleruoti.

Rūgštis pieno Jis gaunamas iš pieno, nors jį gali gaminti ir organizmas. Įsiskverbia šiek tiek mažiau ir lėčiau nei glikolis, todėl jis labiau tinka jautriai odai.

Tai neerzina.

Šveičia ir pašalina negyvas ląsteles.

Padidina odos drėgmės lygį.

Rūgštis malikas Jo yra kai kuriuose vaisiuose, pavyzdžiui, obuoliuose, nors yra ir sintetinė versija. Molekulė didesnė už glikolio arba pieno rūgštį.

Tai nėra drėkinanti.

Tai padeda sumažinti melasmą, yra antioksidantas ir turi šveitimo efektą.

Rūgštis vyno Natūraliai jis atsiranda vynuogėse. Jo funkcija yra išlaikyti pH diapazoną, kurio turi veikti kiti AHA.

Maža šveitimo funkcija.

Rūgštis citrinos Jis yra citrusiniuose vaisiuose, pavyzdžiui, citrinoje ar apelsine. Dėl antioksidacinio poveikio jis naudojamas mažomis koncentracijomis.

Nebuvo įrodyta, kad jis turi šveitimo efektą.

Rūgštis mandelinis Jis gaunamas iš karčiųjų migdolų. Jo molekulė yra didžiausia iš visų AHA.

Jis prasiskverbia labai lėtai, todėl labai tinka jautriai odai.

Nerekomenduojama riebiai odai, nes tai gali skatinti sebumo susidarymą.

Jo antibakterinis poveikis gali būti naudingas spuoguotai odai.

Kas turėtų naudoti alfa hidroksi rūgštis?

Norėdami atsakyti į šį klausimą, turime galvoti apie AHA savybes, apie kurias ką tik kalbėjome. Trumpai tariant, kiekvienas dvidešimtmetis galėjo pasinaudoti alfa hidroksi rūgščių poveikiu, tačiau panagrinėkime šiek tiek giliau:

  • Šiurkšti ar sausa oda, paveikta ichtiozės, aktininės ar seborėjinės keratozės.
  • Tie, kurie turi amžiaus dėmių ar saulės pažeidimų (5).
  • Žmonės, neturintys elastingumo arba praradę lygumą.
  • Odos su nuobodu ir dehidratuotu tonu.
  • Žmonės, turintys negilias smulkias linijas, nes jie padeda išlaikyti odos drėgmę.
  • Turintys išsiplėtusias poras.
  • Spuoguota oda.

Kaip įtraukti AHA į savo kasdienybę?

Alfa hidroksi rūgščių problema yra jų tolerancija pagal numatytuosius nustatymus arba dėl pertekliaus. Bet kokiu atveju, jei niekada jų nenaudojote, rekomenduojama pradėti po truputį, palaipsniui, nuo didesnių molekulių – pvz., Pieno rūgšties ar mandelinės rūgšties -, kurių koncentracija mažesnė ir ribojant jų naudojimą jautriai odai ar odai. problemų.

Be to, reikia nepamiršti, kad rūgštys atlieka odos cheminį šveitimą, todėl ji yra labiau neapsaugota nuo išorinių veiksnių. Iš visų šių priemonių pavojingiausia visada yra saulė, todėl primygtinai rekomenduojame, kai kasdien naudojate rūgštis, naudoti veido apsauginį kremą nuo saulės.

Vienas iš AHA privalumų yra tai, kad jie sumažina spuogų pustulių dydį ir neleidžia atsirasti naujiems komedonams. (Šaltinis: Veklich: 146621969 / 123rf.com)

Ar juos galima derinti su BHA?

Beta hidroksi rūgštys yra tirpus aliejuje, skirtingai nei AHA, kurios tirpsta vandenyje, vadinasi, jos gali prasiskverbti per riebalinę liauką ir dirbti poros viduje, kad „suskaidytų“ viduje susikaupusius riebalus ir nešvarumus. Kaip pasinaudoti AHA ir BHA savybėmis? Ar turite rinktis iš dviejų, ar juos galima derinti?

Alfa hidroksi rūgštis ir beta hidroksi rūgštį galima derinti, kokia naujiena! AHA gali būti naudojami sausiausiose veido vietose, papildomam drėkinimui, ir BHA – T zonoje. Be to, remiantis 2009 m. Tyrimu, kartu naudojant abu juos sukeliamas putlus poveikis odai, tikriausiai dėl to, kad kolageno gamybos padidėjimas (7).

Pirkimo kriterijai

Į ką reikia atsižvelgti perkant produktą su AHA? Jei nenorite apgailestauti dėl pirkinio, reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių. Mes paaiškiname juos žemiau.

Susikaupimas

Su juo padidėja šveitimo galia ir produkto efektyvumas. Tačiau didelę koncentraciją taip pat blogiau toleruoja, ypač jautri oda. Riebios odos paprastai priešinasi didesnėms koncentracijoms. Žinoma, jei …

Parašykite komentarą