Ricinos aliejus: kas yra

Augalinis aliejus, gautas iš Indijoje kilusio augalo, vadinamas ricinos aliejumi, yra vienas iš universaliausių natūralių produktų. Šis produktas, be kitų privalumų, turi savybių medicininėms problemoms gydyti, odos ir plaukų drėkinimui, taip pat pelnė gerbiamą vietą alternatyviosios medicinos srityje.

Ricinos aliejus, naudodamas daugybę privalumų ir taikydamas keletą svarbių atsargumo priemonių, gali padėti pagerinti įvairius fizinius negalavimus. Būkite kartu su mumis ir palydėkite mus šioje įdomioje kelionėje, kur atsakysite į dažniausiai užduodamus klausimus ir kur sužinosite, ar ricinos aliejus bus kitas jūsų sąjungininkas.

Svarbiausias

  • Šio augalinio aliejaus galima vartoti esant vidurių užkietėjimui, nors kai kurie gydytojai jį apibūdina kaip per stiprų valymą ir mažai rekomenduojamą esant vidurių užkietėjimui.
  • Ricinos aliejaus naudos sąrašas yra begalinis, nuo priešuždegiminio iki tinkamo raukšlių atsiradimui gydyti.
  • Sužinokite, ar ricinos aliejus, kurį ketinate įsigyti, yra specialiai naudojamas, pavyzdžiui, blakstienoms. Tai gali būti netinkama jūsų konkrečiam tikslui.

Geriausi ricinos aliejai rinkoje: mūsų rekomendacijos

Kadangi norime supaprastinti geriausio ricinos aliejaus paiešką, toliau pateiksime penkis geriausiai parduodamus ir geriausiai vertinamus klientų produktus. Kadangi tai aliejus, turintis daug privalumų, tačiau taip pat laikantis svarbių atsargumo priemonių, būtinai perskaitykite išsamų aprašymą ir, jei kyla abejonių, visada pasitarkite su savo gydytoju.

Geriausias veganiškas ricinos aliejus

Svarbiausias šio produkto akcentas yra tai, kad tai yra 100% grynas, šaltai spaustas ir visiškai veganiškas aliejus. Jis nebuvo išbandytas su gyvūnais, o tai nėra nereikšmingas faktas tiems, kurie gina gyvūnų rūšis.

Jo aromatas yra minkštas, o tekstūra klampi. Gamintojas rekomenduoja atlikti alergijos testą prieš pirmą kartą jį naudojant.

Redakcinis vertinimas: Išskirtinis veganiškas ir be žiaurumo ricinos aliejus. Mums tai patinka dėl patrauklaus aromato ir gleivėtos tekstūros.

Geriausias šalto spaudimo ricinos aliejus

Sensacingas ricinos aliejus maitina ir skatina plaukų augimą. Su juo džiaugsitės tankesnėmis blakstienomis, didesnio tūrio ir blizgesio plaukais, liesti patrauklia barzda ir atspariais nagais. Jo kruopšti tekstūra siekia paguosti kaip nedaugelis kitų.

Kita vertus, jis išsiskiria savo prieinama kaina ir išskirtiniu kainos ir kokybės santykiu. Indijoje jis yra šaltai spaustas ir yra 100% grynas, tai yra, jis nenaudoja heksano ar papildomų konservantų. Prekės ženklas siūlo 100% grąžinti pinigus tuo atveju, jei jūsų netenkina produktas.

Redakcinis vertinimas: Dėl žemos kainos šis šaltai spaustas ricinos aliejus yra labai įdomus variantas. Suteikia itin jaukią tekstūrą.

Geriausias organinis ricinos aliejus

Šis ricinos aliejus yra bandomasis nugalėtojas 2018/2018, vergleich.org. Tai yra tirpalas jūsų odos, plaukų ir nagų drėkinimui prižiūrėti.

Jo formatas su pipetės dozatoriumi supaprastina dozavimą ir leidžia patogiai naudoti. Produktas išsiskiria kenksmingų priedų, tokių kaip sulfatai, parabenai ar mikroplastikai, nebuvimu.

Redakcinis vertinimas: Itin patrauklus organinis ricinos aliejus dėl savo sudėties be priedų. Suteikia itin drėkinamą odą, plaukus ir nagus.

Geriausias 100% grynas ir šaltai spaustas ricinos aliejus

Šis aliejus yra visiškai natūralus, grynas ir labai naudingas stiprinant nagus, skatinant blakstienų ir plaukų augimą, minkštinant ir maitinant odą bei padedantis masažų metu.

Šis produktas tiekiamas su priedų rinkiniu, kurį lengva pritaikyti blakstienoms, antakių linijoms ir detalėms.

Redakcinis vertinimas: Išskirtinis priedų rinkinys, pateiktas kartu su aliejumi, daro šią alternatyvą puikia investicija. Mums tai taip pat patinka, nes ji yra 100% natūrali.

Greičiausiai įsiskverbiantis ricinos aliejus

Šis organinis ricinos aliejus siekia sustiprinti plaukų augimą. Norėdami tai padaryti, jis turi būti paskirstytas plaukams ir galvos odai, sukamaisiais judesiais švelniai masažuojant vietą. Siekiant didesnio veiksmingumo, jį reikia naudoti kartą per savaitę ir palikti veikti per naktį.

Dėl didelio ricinolio rūgšties, kurioje gausu vitamino E, kiekio, taip pat dėl ​​didelio omega-6 ir omega-9 baltymų kiekio, ji taip pat yra puikus pirkinys, palaikantis antakių ir blakstienų augimą. Jame esantys antioksidantai taip pat padeda kovoti su senėjimo požymiais.

Redakcinis vertinimas: Tai labai daug vitamino E, omega-6 ir omega-9, tai yra vienas geriausių ricinos aliejų, skatinantis antakių ir blakstienų augimą. Antioksidantų dėka jis padeda kovoti su senėjimo požymiais.

Geriausias ricinos aliejus plaukams

Gamintojas pabrėžia, kad jo ricinos aliejus padeda apsaugoti plaukus ir stimuliuoja galvos odos kraujotaką.

Kadangi tai gali sukelti pleiskanas, ricinos aliejus padeda jį pašalinti dėl jame esančių omega-9 riebalų rūgščių. Jis taip pat veiksmingai mažina tamsius odos taškus.

Redakcinis vertinimas: Sąrašą uždarome ricinos aliejumi, kuris apakina mus puikiu gebėjimu skatinti kraujotaką. Jei norite sumažinti tamsių dėmių ant odos, tai jums taip pat patiks.

Pirkinių vadovas: ką turėtumėte žinoti apie ricinos aliejų

Ricinos aliejus yra gana prieštaringas produktas, jei nesate susipažinę su jo naudingumu. Kadangi tai nėra laikoma tradicine, bet alternatyvia medicina, daugelis žmonių linkę nepasitikėti jos veiksmingumu. Norėdami išsiaiškinti visas abejones, pateikite atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus.

Galite naudoti ricinos aliejų kartą per savaitę, sumaišytą su meti sėklų milteliais ir kartu su garais, naudoti kaip plaukų kaukę. (Šaltinis: Ammentorp: 94146667 / 123rf.com)

Kas tiksliai yra ricinos aliejus?

Ricinos aliejus yra universalus augalinis aliejus, kurį žmonės vartojo tūkstančius metų. Augalo gimtinė yra Indija, tačiau šiuo metu jis auginamas Viduržemio jūros šalyse, tokiose kaip Alžyras, Egiptas ir Graikija. Tačiau Prancūzijoje ricinos pupelės auginamos kaip dekoratyvinis augalas dėl savo didelės ir mielos lapijos.

Viduramžiais ricinos pupelių augalas tapo gerai žinomas Europoje gydant odos ligas. Graikų gydytojas Dioscoridesas aprašė, kaip išgauti aliejų iš augalo, tačiau perspėjo, kad sėklos turėtų būti naudojamos tik išorėje, nes jos yra „ypač grynos“. Ir jis neklydo.

Ricinos aliejus gaminamas spaudžiant ir ekstrahuojant aliejų iš moksliškai vadinamo augalo sėklų Ricinus communis. Šiose sėklose yra toksiškas fermentas: ricinas. Tačiau kaitinimo procesas, kurį vykdo aliejus, jį deaktyvuoja, leidžiant jį saugiai naudoti.

Ricinos aliejus naudojamas daugeliui vaistų, pramonės ir farmacijos.
(Šaltinis: Mohammedas Anwarulas Kabiras: 55505873 / 123rf.com)

Kodėl rekomenduojama naudoti ricinos aliejų?

Ricinos aliejus naudojamas daugeliui vaistų, pramonės ir farmacijos. Paprastai jis naudojamas kaip maisto, medicinos ir odos priežiūros produktų priedas, taip pat pramoninių tepalų ir biodyzelino kuro komponentas. Senovės Egipte jis buvo deginamas kaip lempos kuras ir naudojamas kaip natūrali priemonė.
Pramoninis Maistas Kosmetika Vaistinis
Plastikai Narkotikai. Aliejai Vidurių užkietėjimas.
Dervos sintetinis Priedai Muilai Artritas.
Pramoniniai dažai Virškinimas Losjonai Akių maišeliai.
Sintetiniai tepalai Aromatika. Kolonijos. Pleiskanos.

Kokius privalumus ir privalumus suteikia ricinos aliejus?

Skirkite laiko atidžiai perskaityti šias eilutes. Yra daugybė priežasčių, kodėl galite apsvarstyti galimybę investuoti į ricinos aliejų.

  • Galingas vidurius laisvinantis vaistas: Jis klasifikuojamas kaip stimuliuojantis vidurius palaidas, o tai reiškia, kad jis padidina raumenų, stumiančių medžiagą per žarnyną, judėjimą. Šis vidurių laisvinamasis vaistas veikia greitai ir dažnai naudojamas laikinam vidurių užkietėjimui palengvinti. Vienas tyrimas, kuriame dalyvavo pagyvenę žmonės, parodė, kad pagyvenusiems žmonėms buvo mažiau įtampos tuštinantis, o neužbaigto tuštinimosi pojūtis buvo silpnesnis.
  • Natūralus drėkiklis: Jame gausu ricinolio rūgšties, tai yra mononesočiųjų riebalų rūgščių. Šio tipo riebalai veikia kaip drėkiklis ir gali būti naudojami odai drėkinti. Ricinos aliejus naudojamas kosmetikoje, siekiant skatinti drėkinimą, ir dažnai dedamas į tokius produktus kaip losjonai, makiažas ir valikliai. Jūs taip pat galite naudoti šį aliejų kaip natūralią alternatyvą drėkikliams ir losjonams, kuriuose paprastai yra kenksmingų priedų.
  • Žaizdų gijimas: Ricinos aliejaus tepimas ant žaizdų sukuria drėgną aplinką, kuri skatina gijimą. Šis produktas stimuliuoja audinių augimą, todėl tarp žaizdos ir aplinkos gali susidaryti barjeras, mažinantis infekcijos riziką. Tai taip pat sumažina sausumą ir negyvų odos ląstelių kaupimąsi, o tai gali atitolinti žaizdų gijimą.
  • Priešuždegiminis poveikis: Ricinolio rūgštis, pagrindinė ricinos aliejuje esanti riebalų rūgštis, turi priešuždegiminių savybių. Tyrimai parodė, kad tepant aliejų vietiškai, jis sumažina uždegimą ir malšina skausmą. Savo ruožtu tai gali padėti pašalinti sausą ir sudirgusią odą žmonėms, sergantiems psoriaze.

Ricinos aliejų galite naudoti atskirai kaip natūralią drėkinamųjų ir losjonų alternatyvą. (Šaltinis: Belchíritu: 24172933 / 123rf.com)
  • Spuogų mažinimas: Ši odos liga gali sukelti inkštirus, pūlingus spuogus ir didelius, skausmingus veido ir kūno nelygumus. Manoma, kad uždegimas yra spuogų išsivystymo ir sunkumo veiksnys, todėl ricinos aliejaus tepimas ant odos gali padėti sumažinti su uždegimu susijusius simptomus.
  • Kova su grybeliu: Candida albicans Tai yra grybelio rūšis, dažniausiai sukelianti dantų problemas, tokias kaip apnašų apaugimas, dantenų ir šaknų kanalų infekcijos. Ricinos aliejus turi priešgrybelinių savybių ir gali padėti kovoti su candida, palaikydamas sveiką burną. Be to, jis gali gydyti su protezu susijusį stomatitą – skausmingą būklę, kurią, kaip manoma, sukelia šio grybelio peraugimas.
  • Sveiki plaukai ir galvos oda: Daug žmonių…