▷ Geriausi kokosų aliejai 2021 m. (

Lemiami veiksniai renkantis kokosų aliejų

L ‘Kokosų aliejus tai yra daržovių aliejus kuris išgaunamas iš vaisių „Cocos Nucifera“ (kokoso palmių medis) ir kuris pastaraisiais metais tapo labai plačiai paplitusiu ir naudojamu produktu tiek lauke maistas būti kosmetikos. Tai aliejus, kuriame gausu maistinių medžiagų ir visų pirma antioksidantų, galinčių neutralizuoti senėjimo poveikis ir kovoti su kai kuriais problemų odos tokių kaip spuogai, dermatitas ar pūslelinė.
Panašu, kad Ramiojo vandenyno pietų salose kokosų aliejus buvo naudojamas nuo senų senovės, būtent dėl ​​daugybės jo savybių ir privalumų. Šiuo metu kyla keletas diskusijų ir abejonių dėl maisto vartojimo, nes vis dar nėra tam tikrų įrodymų, kad jo vartojimas nėra kenksmingas sveikatai.kosmetinis kokosų aliejusŠiame konkrečiame egzotiško skonio aliejuje iš tikrųjų gausu sočiųjų riebalų, todėl jis nėra visiškai nekenksmingas organizmui, jei naudojamas kasdien. Kalba keičiasi kosmetikos srityje, kur atrodo, kad ji iš tikrųjų tapo privaloma tureti visada laikyti po ranka, ir, kaip pamatysime vėliau šiame vadove, jis gali būti naudojamas įvairiais būdais ir įvairiausiems grožio rutina.
Norint pasirinkti kokosų aliejaus rūšį, kuri geriausiai atitinka jūsų poreikius, būtina žinoti visas jo įvairias savybes, tikrąją jo sudėtį ir begalę kitų esminių jam būdingų aspektų: pažiūrėkime juos kartu.

Kokosų aliejaus sudėtis

Kokosų aliejus yra baltos spalvos ir subtilaus bei egzotiško kvapo, kurį daugiausia sudaro sotieji riebalai: a 50% nuolaida lauro rūgštis, kuris skatina cholesterolio kiekio padidėjimą kraujyje, už a 20% – mistirinės rūgšties ir iš a 10% palmitino rūgšties. Pastaroji yra gyvūnuose ir augaluose, ir, remiantis kai kuriais neseniai parengtais tyrimais, atrodo, kad tai yra labiausiai uždaras žmogaus kūno ląstelių tipas; čia jis gaminamas natūraliu būdu naudojant kitas maistines medžiagas ir yra naudingas tinkamam tų pačių ląstelių funkcionavimui. kokosų aliejaus sudėtisGaliausiai kokosų aliejaus sudėtyje lengva rasti nedidelį procentą kaprio ir kaprilo rūgštis, pirmasis priešgrybelinis ir antrasis priešgrybelinis.

Kokosų aliejaus naudojimas

Kaip ką tik minėjome, kokosų aliejus rado puikią erdvę tiek virtuvėje, tiek vonioje, nes atrodo, kad jo savybės tinka tiek maistui, tiek kosmetikai. ekologiškas kokosų aliejusRinkoje paprastai yra skirtingų tipų, suskirstytų pagal taikymo sritį, nors paprastai patariama pirkti ekologiškam maistui skirtą produktą, net jei jis skirtas kosmetikos reikmėms, nes jis tikrai yra natūralesnis nei kitos specifinės kosmetikos rūšys.

Maisto naudojimas

Kalbėdami apie valgomąjį kokosų aliejų galime nurodyti skirtingas rūšis, kurios skiriasi viena nuo kitos pagal apdorojimo tipą. rafinuotas kokosų aliejusTarp geriausiai žinomų randame:

  • Grynas: jei etiketėje yra pavadinimas kokosų aliejus grynas, mergelė arba ypač tyras tikėtina, kad susiduriate su produktu, pagamintu iš šviežio kokoso. Paprastai geriausių savybių metodas šaltas presavimasarba atliekamas optimaliomis temperatūros sąlygomis, neveikiant aukštesnėje kaip 45 ° C temperatūroje, kad aliejus galėtų išsaugoti savo esmę, aromatą, skonį ir spalvą;
  • Biologinis: kai tik susiduriate su žodžiu ekologiškas, tai reiškia atitinkamą produktą jis nebuvo užaugintas naudojant pesticidus. Kokoso atveju šis aspektas nėra būtinas, nes vidinį vaisių gana saugo endokarpas ir mezokarpas, du sluoksniai, kurie sudaro išorinę odą. Tačiau neabejotinai biologinė kokybė įgauna vertę, jei atsižvelgsime į pesticidų naudojimo poveikį aplinkai;
  • Rafinuotas: galiausiai turime rafinuotą kokosų aliejų, kurį dėl išorinių teršalų teko rafinuoti ir balinti. Paprastai, jei etiketėje nėra gryno ar gryno pavadinimo, tai yra rafinuotas kokosų aliejus.

Kosmetikos naudojimas

Kosmetikos reikmėms galima nusipirkti ir specialių kosmetikos gaminių, ir kokosų aliejaus, skirto maistui. Kosmetikai taip pat rekomenduojame įsigyti kokybišką kokosų aliejų, gautą iš šaltas presavimas yra be priedų. Be to, norint, kad jis būtų laikomas teisingiausiu būdu, svarbu, kad produktas būtų vidutinio dydžio stiklainyje, o ne indeliuose, kuriuose būtų vamzdžiai, kur jis sukietėtų daug lengviau. Tiesą sakant, šio tipo medžiagos, esant žemesnei nei 15-20 ° C temperatūrai, įgauna tankesnę ir sviestinę konsistenciją, todėl prieš naudojant ją reikia ištirpinti praėjime po karštu vandeniu.

Kosmetikos nauda

Priežastys, dėl kurių kokosų aliejus taip išgarsėjo kosmetikos pasaulyje, yra dėl neginčijamų savybių tiek odai, tiek kitoms kūno dalims. Tiesą sakant, naudą galima rasti naudojant įvairiais būdais ir skirtingais tikslais: pažiūrėkime jas kartu.

Plaukų kaukė

Kokosų aliejus yra labai maitinantis ir drėkinantis augalinis aliejus, todėl jis yra naudojamas sausi ir pažeisti plaukai. Iš tikrųjų labai riebi jo esmė sugeba įsiskverbti į plaukus, suteikdama jiems daugiau elastingumo ir blizgesio. Dažniausias tepimo būdas yra kaukė, su kuria produktas paliekamas maždaug 30 minučių, kad suteiktų laiko veikti ir suteiktų plaukams naujo gyvumo ir gyvumo. kokosų aliejaus plaukų kaukėTai yra visiškai natūralus produktas, todėl taip pat galima gaminti vakaro kompresus, kad praplautumėte rytą: mūsų patarimas netepti jų taip pat ant šaknų, o tik ten, kur plaukai yra pažeisti ar trapūs, pavyzdžiui, pavyzdžiui, jų galiukai.

Makiažo pašalinimo priemonė

Ne visi žino, kad garsusis aliejus taip pat plačiai naudojamas kaip veido makiažo valiklis, taip yra todėl, kad jo riebiosios rūgštys gali giliai išvalyti veidą ir ištirpinti net atspariausią makiažą, pavyzdžiui, vandeniui atsparų. Norint tinkamai naudoti, tiesiog užtepkite nedidelį kiekį aliejaus, švelniai įmasažuodami jį ant veido ir naudodami vatos diskelį, kad pašalintumėte makiažą. Baigę šį veiksmą, tiesiog nuplaukite šiltu vandeniu.

Pagal rankas

Ypač žiemą labiausiai pažeidžiamos dalys, tokios kaip rankos tikėtina krekas ir pateikti labai sausa oda. Net ir šiais atvejais keli lašai nuolat vartojamo kokosų aliejaus gali labai sumažinti šią dehidracijos būseną ir atstatyti odos elastingumą.

Nuo strijų

The strijos tai randai, atsirandantys ant odos dėl elastingų skaidulų irimo, labai dažnai po labai greito ir svarbaus svorio metimo. Tokiais atvejais dėl kokosų aliejaus galima sušvelninti šiuos odos trūkumus dėl jo didelės maistinės galios. Bet kokiu atveju visada geriau užkirsti kelią tokio tipo problemoms, taikant jas iš anksto, atsižvelgiant į dietą.

Po skutimosi

Tiems, kurie įpratę skustis skustuvu, svarbu patepti losjonu raminanti jėga po to skutimosi. kokosų aliejus po skutimosiKokosų aliejus taip pat puikiai tinka atlikti tokio tipo veiksmus ir tai daro visiškai natūraliu būdu, nepridėdamas elementų ar chemikalų, todėl tikrai geriau nei kiti kosmetikos gaminiai.

kūnas

Šis augalinis aliejus galėtų būti ten taip pat idealus sprendimas visam kūnui, ypač tiems labai sausa ir pleiskanojanti oda, kaip dažnai būna kojų srityje. Tiesiog užtepkite nedidelį kiekį produkto iškart po dušo, kai oda vis dar nėra visiškai sausa. Po kelių savaičių bus galima pastebėti žymiai elastingesnę ir švelnesnę odą.

Dantų baliklis

Mes matėme, kaip šis nuostabus aliejus gali būti veiksmingas įvairių tipų odos problemoms spręsti. Dabar pažiūrėkime, ką jis gali padaryti dantims. dantis balinantis kokosų aliejusAtrodytų, kad tepant ją kartu su kepimo soda, yra balinimo efektas ir gaivus taip pat. Natrio bikarbonatas yra viena iš medžiagų, kurias odontologai naudoja balindami dantis, tačiau reikia pabrėžti, kad naudojant „pasidaryk pats“, jei netinkamai naudojamas, vartojant tinkamas dozes ir kartais, jis gali pažeisti emalį ir pakeisti bakteriją. burnos flora. Todėl rekomenduojame jį naudoti ne dažniau kaip kartą per dvi savaites ir kreiptis į specialistą, kuris žino, kaip nurodyti reikiamas dozes ir procedūras.

Pakuotė

Rinkoje galima nusipirkti įvairių formų kokosų aliejaus, pavyzdžiui, pakuočių 50 yra 100 ml, idealiai tinka tiems, kurie tuo nelabai naudojasi. Tiems, kurie ketina jį panaudoti visoms ankstesnėje pastraipoje matomoms galimybėms, galima pasirinkti didesnius formatus 200, 500 iki 1000 ml. kokosų aliejaus pakuotėKai kuriais atvejais taip pat galima nusipirkti kibirų 5 l arba paketus, kuriuose yra keli vienetai pigesnėmis kainomis. Mūsų patarimas yra išbandyti mažesnę pakuotę, jei dar nesate susipažinę su produktu ir prekės ženklu, tada pasirinkite patogiausią antrojo pirkimo formatą.

Išsaugojimo laikas

Priklausomai nuo perkamo kokosų aliejaus tipo, ant jo etiketės rasite ir galiojimo laiką, ir PaO simbolį (Laikotarpis po atidarymo), kaip ir kosmetikos aliejaus atveju, arba tik galiojimo datą, kaip ir maistui skirtą kokosų aliejų. . The PaO, paprastai nurodomas su atviros skardinės brėžiniu, nurodo mėnesių, per kuriuos produktas turi būti naudojamas atidarius pakuotę, skaičių. Kokosų aliejui šis laikotarpis yra apytiksliai 12 mėnesių, tačiau gerai išsilaikius, tai gali trukti keletą metų. Tačiau jei spalva pasikeičia iš baltos į oranžinę, tikėtina, kad produkto galiojimo laikas yra pasibaigęs.

Kiti veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis kokosų aliejų

Ar svarbu kaina?

The kaina kokosų aliejus gali labai pasikeisti, priklausomai nuo perkamos kokybės. Tas grynas ir ekologiškas maistas paprastai skiriasi nuo 10–15 € už 500 ml produkto. Kita vertus, kosmetikos priemonės gali turėti žymiai didesnę kainą, kuri svyruoja aplink 30 € dėl 500 ml. Mūsų patarimas šiais atvejais, išskyrus atvejus, kai ieškote konkretesnio produkto, yra rinktis ekologiško maisto kokybę ir grožio procedūroms, kurios, be to, kad jūsų oda yra saugesnė, taip pat sutaupys jūsų pinigų.

Ar prekės ženklas yra svarbus?

Kalbant apie kosmetikos ar maisto produktą, kaip ir kokosų aliejaus atveju, svarbu aiškiai suprasti jo sudėtį, neatsižvelgiant į prekės ženklą, kuriam jis priklauso.

Parašykite komentarą